Psykolog x2 Nyheter Om oss Kontakt Tjänster Föreläsning Länkar
 Psykologkompetens

Ingrid Gråberg och Jenny Klefbom är leg psykologer och författare till boken Tonåringar -om livet med nästan vuxna barn.

 

Vi har båda grundutbildning i kognitiv beteendeterapi och arbetar huvudsakligen med den teoretiska referensramen som utgångspunkt när det gäller rådgivning och konsultationer. Jenny har dessutom grundutbildning i psykodynamisk terapi.

 

Vi har en bred kompetens när det gäller utredningar och vi vidareutbildar oss kontinuerligt i neuropsykologi, testmetodik och diagnostik.

 

Tidigare har vi båda arbetat inom Barn- och ungdomspsykiatrin i Stockholms län, men 2007 valde vi att starta egna verksamheter. Idag jobbar vi mest med utredningar av olika slag, men vi har också en hel del skrivuppdrag. Bland annat besvarar vi regelbundet frågor från allmänheten på Psykologförbundets sajt Psykologiguiden och Jenny är medförfattare till en antologi om Maktlekar samt en bok om journalföring. Vi föreläser också – både tillsammans och var för sig – för allt ifrån föräldrar till specifika yrkesgrupper.

 

Vi försöker i möjligaste mån vara behjälpliga och besvara frågor från journalister. Jenny har bland annat medverkat regelbundet i TV4 Nyhetsmorgon under 8 år.

 

En stor del av våra uppdrag utförs på plats hos uppdragsgivaren eller hemma hos en familj. Exempel på uppdragsgivare är skolor, socialtjänster, behandlingshem och landsting.

 

Referenser finns och lämnas på begäran.

 

 

 

    _mg_3704webny (1)

                Jenny                  Ingrid